Categorieën
< Alle onderwerpen
Print

Nadelen gebruik Powerline adapters

Internet via het stopcontact via een powerline adapter is heel gemakkelijk. Toch zijn er ook nadelen.Snelheid afhankelijk van het kwaliteit stroomnetwerk
Wanneer u internet via het stopcontact over het stroomnetwerk bij u thuis, betekent dat, dat de kwaliteit van de verbinding afhangt van de kwaliteit van de elektriciteitskabels. Is uw huis al wat ouder? Dan is de verbinding mogelijk niet stabiel. Staan veel apparaten aangesloten op dezelfde electra groep als uw Powerline adapter? Ook dan is de verbinding niet altijd even stabiel.

Extra wifi-netwerk
Een Powerline adapter maakt in sommige gevallen ook een nieuw wifi-netwerk aan. Op deze manier internet u op zolder via een ander wifi-netwerk dan beneden. Vaak is dat onhandig. Uw laptop pakt bijvoorbeeld niet automatisch het sterkste wifi-signaal. Of uw telefoon wisselt tijdens het streamen plotseling van wifi-signaal.

Niet goedkoop
Met internet via het stopcontact heeft u vooraf geen garantie dat u snel en stabiel internet heeft. En dan zijn Powerline adapters ook niet altijd even goedkoop. Een goede instap set kost al gauw € 100,00.

Mesh-netwerk: hét alternatief voor internet via het stopcontact
Gelukkig is er een alternatief: een Mesh-netwerk. Mesh is standaard in onze Fritz!Repeaters geactiveerd en werkt perfect samen met de Fritz!Box routers. Net als de Powerline adapters heeft de Fritz!Repeater ook het voordeel van een eenvoudige installatie, maar dan zonder de andere nadelen van powerline adapters. Door op verschillende plaatsen in uw huis wifi-versterkers te plaatsen, creëert u één groot Mesh wifi-netwerk door uw hele huis. 

Zo heeft u écht overal in huis snel en stabiel internet. Gewoon via hetzelfde wifi-netwerk.
Wel zo makkelijk! Heeft u vragen of wilt u een Fritz!Repeater bij ons bestellen, stuurt u ons dan een email op helpdesk@globalxs.nl of neem contact met ons op.

Team GlobalXS


Inhoudsopgave