Categorieën
< Alle onderwerpen
Print

Wi-Fi in de tuin: zo kunt u ook buiten internetten

Als het weer lekker warm weer is, zitten veel mensen graag buiten in de tuin vaak met een tablet om lekker in het zonnetje te internetten, met een laptop om te werken of met een Wi-Fi-speaker om muziek te streamen. Kortom: als u in de tuin van het mooie weer wilt genieten, betekent dat niet dat u het zonder snel internet moet stellen. Wij leggen u uit hoe u ook in de tuin een stabiele Wi-Fi-verbinding tot stand kunt brengen.

1.) Plaats een FRITZ!Repeater in de buurt van de tuin.
Om het Wi-Fi-bereik uit te breiden tot in de tuin, raden wij aan om in huis – dicht bij de tuin – een FRITZ!Repeater te plaatsen, bijvoorbeeld op de vensterbank of op een kast of rekje naast de deur naar de tuin. De FRITZ!Repeater 1200 is hiervoor ideaal, omdat deze rechtstreeks in een stopcontact gestoken kan worden.

2.) Bereik uitbreiden met FRITZ!Repeater.
Heeft u in uw tuin een schuurtje of tuinhuisje met een stopcontact of is er in de buurt van de tuin een garage met een stopcontact? Dan kunt u daar ook een FRITZ!Repeater plaatsen, en misschien is het zelfs mogelijk een aansluiting te maken via een netwerkkabel met uw thuisnetwerk. Met deze combinatie kunt u het bereik van uw Wi-Fi-netwerk met gemak uitbreiden, zodat u ook in de tuin razendsnel kunt internetten.

3.) Wi-Fi-netwerk optimaliseren.
Uw FRITZ!Box en Mesh-repeaters zoals de FRITZ!Repeater zorgen voor de beste Wi-Fi-kwaliteit in uw thuisnetwerk. Naadloos wisselen naar het beste Wi-Fi-toegangspunt is hierbij zeer belangrijk. Persoonlijke instellingen en bouwkundige omstandigheden kunnen echter tot gevolg hebben dat de apparaten en de FRITZ!Box niet optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Deze twee instellingen helpen u om uw Wi-Fi te optimaliseren:

  1. Instellingen Wi-Fi-kanalen automatisch uitvoeren
    In de fabrieksinstellingen analyseert de FRITZ!Box regelmatig de Wi-Fi-omgeving en de verbindingskwaliteit van de Wi-Fi-apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden om automatisch de optimale instellingen voor de Wi-Fi-kanalen te selecteren. Als u deze functie hebt gedeactiveerd, activeer deze dan opnieuw door in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op ‘Wi-Fi’ te klikken. Klik in het menu ‘Wi-Fi’ op ‘Wi-Fi-kanaal’ en activeer vervolgens de optie ‘Instellingen Wi-Fi-kanalen automatisch uitvoeren (aanbevolen)’. Klik tot slot nog op ‘Toepassen’ om de instellingen op te slaan.
  2. Mesh-instellingen optimaliseren
    Als u in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box een of meer Mesh Repeater(s) gebruikt, voer dan de volgende stappen uit:

Mesh-verbinding van de Mesh Repeater controleren:
Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op ‘Thuisnetwerk’ en in het menu ‘Thuisnetwerk’ op ‘Mesh’. Als er in het overzicht een Mesh Repeater zonder een Mesh-pictogram staat, voer dan de volgende stappen uit om dit te fixen:


Overnemen van de Mesh-instellingen activeren:
Klik in de gebruikersinterface van de Mesh Repeater op ‘Thuisnetwerktoegang’. Als u een FRITZ!Box als Mesh Repeater gebruikt: klik op ‘Thuisnetwerk’ en dan op ‘Mesh’. Klik op het tabblad ‘Mesh-instellingen’. Activeer de optie ’Overnemen van de instellingen actief’. Klik tot slot nog op ‘Toepassen’ om de instellingen op te slaan.

Een Fritz!Box Wifi repeater 1200 kunt u afnemen tijdens onze VIP installatie voor € 69,95 dan installeert onze monteur deze voor u. Wij kunnen ook deze repeater naar u opsturen, zodat u dit zelf gemakkelijk kan installeren, dan berekenen wij een bedrag van € 59,95.Inhoudsopgave